miercuri, 4 februarie 2015

Pagina .31.

         2. Ciorba de burta .Materii prime,2 kg burta,1kg oase ,o telina, doi morcovi,o radacina de postarnac,o legatura de patrunjel,un galbenus,doua cepe,,1-2 linguri de otet,sare.                                    
          Tehnica prepararii;deoarece burta fierbe greu trebuie pregatita din ajun.Se  spala  bine in mai multe ape,burta si oasele.Se freaca cu sare sau cu malai si se spala din nou in mai multe ape.Se aseaza intr-o oala cu4l de apaclocotita si se fierbe o jumatate de ora.Se inlocuieste apa si se lasa sa fiarba 3-4 ore cu sare la foc moale.Se adauga toate legumele si se fierbe bine.Se strecoara apoi zeama si se taie burta felii subtiri,care se adauga in zeama strecurata.Se bate un galbenus intr-un castron,turnand zeama fierbinte.Se acreste cu otet dupa gust.Observatie.Supele si ciorbele se dreg numai cu galbenusde ou bine frecat.Se toarna putin cate putin zeama clocotita amestecand mereu pentru ca galbenusul sa-si piarda gustul de crud si sa nu se taie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu