Ciorbe
Acestea se acresc cu zeama de varza ,de corcoduse verzi,care se fierb separat,se strecoara si apoi se adauga la fiertura.Pentru acrit se mai folosesc otetul,iaurtulsi lamaia.
1.Ciorba ardeleneasca cu tarhon.Materii prime. 1kg ciolan de porc afumat sau sira spinerii,o ceapa ,o lingura de orez,o lingura cu tarhon,doua linguri de smantana,un galbenus de ou,o lingura de otet.
Tehnica prepararii. Se spala si se sparge ciolanul.Se pune .la fiert impreuna cu ceapa taiata marunt si se spumuieste.Cand carnea e aproape fiarta se adauga orezul curatat si spalat.Dupa ce orezul s-a fiert,se adauga tarhonul,spalat si taiat marunt.Intr-un castron se amesteca galbenusul de ou,otetul si smantana si se toarna ciorba fierbinte deasupra. .
Acestea se acresc cu zeama de varza ,de corcoduse verzi,care se fierb separat,se strecoara si apoi se adauga la fiertura.Pentru acrit se mai folosesc otetul,iaurtulsi lamaia.
1.Ciorba ardeleneasca cu tarhon.Materii prime. 1kg ciolan de porc afumat sau sira spinerii,o ceapa ,o lingura de orez,o lingura cu tarhon,doua linguri de smantana,un galbenus de ou,o lingura de otet.
Tehnica prepararii. Se spala si se sparge ciolanul.Se pune .la fiert impreuna cu ceapa taiata marunt si se spumuieste.Cand carnea e aproape fiarta se adauga orezul curatat si spalat.Dupa ce orezul s-a fiert,se adauga tarhonul,spalat si taiat marunt.Intr-un castron se amesteca galbenusul de ou,otetul si smantana si se toarna ciorba fierbinte deasupra. .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu