duminică, 22 februarie 2015

Pagina.37.

     4 Ciuperci a la grec .Materii prime;1/2 kg ciuperci albe frumoase,1/2ceasca untdelemn,sare,piper,4-5legaturi de marar si patrunjel,o lamaie.                                                                

       Tehnica prepararii:se curata ciupercile  taindu-le numai partea care sta in pamant.Se spala bine ,se scoate cotorul,se taie marunt,se adauga sare si piper dupa gust.Se aseaza ciupercile in tava,una langa alta,cu partea cotorului in sus.Se umplu cu amestecul din cotoare si verdeata,se toarna untdelemnul peste ele si se stoarce zeama de la o lamaie.Se pune in cuptorul incins 25 min.Se servesc reci.

      5.Ciuperci cu smantana.Materii prime;16-20ciuperci potrivite de marime,150 g smantana, doua galbenusuri,100g unt,1/2lamaie,sare,piper.


     Tehnica prepararii;se curata ciupercile,se spala,se taie cotoarele si se sareaza.Se aseaza intr-o cratita.Se dau la cuptor 20 de minute si cand se scot se acopera cu smantana sau cu un sos de smantana pregatit astfel;se bat galbenusurile cu smantana si untul pe baia de apa pana se leaga.Se adauga sare piper si zeama de lamaie.Se servesc  calde.




               

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu