Pagina.39
- 5 .Sos caramel sau sos de zahar ars.Materii prime;o lingura de zahar,1/2ceasca apa.
- Tehnica prepararii; se rumeneste zaharul intr-o tigaie smaltuita,pana capata o culoare galbuie rosietica.Se stinge cu apa.se lasa sa fiarba ca zaharul sa se topeasca.Se intrebuinteaza pentru colorat diferite sosuri de mancaruri la care nu se pune sos de rosii sau pentru a da gust la anumite salate (sfecla), budinci si creme. 6.Sos de ciuperci.Materii prime;100g unt,150g ciuperci,o lingura de faina,doua cesti zeama de carne,100g smantana,o lamaie,sare,piper,patrunjel verde.
- Tehnica prepararii: se topesc 50 g unt,se adauga faina si se amesteca pana se absoarbe toata grasimea.Se stinge cu zeama de carne.Se lasa sa fiarba acoperit la foc moale. Ciupercile curatite,spalate si taiate feliute subtiri se inabuse cu restul de unt,sare piper si patrunjel verde tocat.Se adauga zeama de carne.Se toarna in sosul de faina si se stoarce zeama de carne.Se toarna in sosul de faina si se stoarce zeama de lamaie. Se gusta de sare se adauga smantana, se amesteca si se serveste.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu