MANCARURI DE LEGUME- FARA CARNE
1.Ardei umpluti cu orez.Materii prime;10 ardei grasi,150 g orez.2 cepe,marar 1/2 ceasca de ulei,4-5 rosii ,sare piper, un morcov.
Tehnica prepararii ;se taie cepele marunt ,se rumenesc in jumatate din cantitatea de untdelem,se adauga orezul curatat si spalat,se lasa 1-3 minute sa se prajeasca.Se toarna o ceasca si jumatate de apa.Se pune jumatate de lingurita de sare,un varf de cutit de piper si se acopera. Dupa ce orezul a absorbit apa,se da la o parte de pe foc si se adauga verdeata tocata marunt.Separat se spala ardeii,se taie capacelele in jurul coditei,se scot semintele,se incearca dupa miros sau gust daca sunt iuti,iar capacelele prinse de codite se pastreaza.Se umplu ardeii cu orezul fiert pe jumatate si amestecat dupa gust,cu morcovul ras.Se pun capacelele cu coada impinsa in orez ,ca sa nu cada.Se aseaza ardeii intr-o forma cu peretii mai inalti sau intr-o cratita.Se pun deasupra rosiile curatate de pielita si de seminte si se adauga inca o ceasca si jumatate de apa si restul de undelemn.Se acopera cratita si se da la cuptor inca 20 de minute.Se servesc reci ,fiind mult mai gustosi.
1.Ardei umpluti cu orez.Materii prime;10 ardei grasi,150 g orez.2 cepe,marar 1/2 ceasca de ulei,4-5 rosii ,sare piper, un morcov.
Tehnica prepararii ;se taie cepele marunt ,se rumenesc in jumatate din cantitatea de untdelem,se adauga orezul curatat si spalat,se lasa 1-3 minute sa se prajeasca.Se toarna o ceasca si jumatate de apa.Se pune jumatate de lingurita de sare,un varf de cutit de piper si se acopera. Dupa ce orezul a absorbit apa,se da la o parte de pe foc si se adauga verdeata tocata marunt.Separat se spala ardeii,se taie capacelele in jurul coditei,se scot semintele,se incearca dupa miros sau gust daca sunt iuti,iar capacelele prinse de codite se pastreaza.Se umplu ardeii cu orezul fiert pe jumatate si amestecat dupa gust,cu morcovul ras.Se pun capacelele cu coada impinsa in orez ,ca sa nu cada.Se aseaza ardeii intr-o forma cu peretii mai inalti sau intr-o cratita.Se pun deasupra rosiile curatate de pielita si de seminte si se adauga inca o ceasca si jumatate de apa si restul de undelemn.Se acopera cratita si se da la cuptor inca 20 de minute.Se servesc reci ,fiind mult mai gustosi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu