marți, 27 ianuarie 2015

CAPITOLUL II - MASURI PRACTICE SI TERMENI DE BUCATARIE Pagina 12.


  • MASURI PRACTICE  TERMENI   DE   BUCATARIE
  • a)Masuri  practice de bucatarie
  • un varf de cutit de sare.............................................2g
  • o lingura  de  masa  cu lapte  sau apa......................15g        
  • o lingura   de  masa  rasa  cu orez.......................... 20g
  • o lingura   de  masa  rasa  cu malai .........................15g
  • o lingura   de  masa  rasa  cu zahar  tos ...................20g
  • o lingura   de  masa  rasa  cu faina ..........................15g
  • o lingura   de  masa  cu varf cu faina .......................20g
  • o lingura   de  masa  cu  unt,untura ...................20.- 25g
  • o lingura   de  masa  cu  ulei ................................... 20g
  • o lingurita  cu unt, untura,ulei..................................... 5g
  • o lingurita  cu lapte cu apa  ...................................... 6g
  • o lingurita  rasa cu zahar tos....................................  5g
  • o lingurita  rasa  cu faina .........................................  6g
  • un pahar de apa cu zahar tos ............................... 200g
  • un pahar de apa cu faina....................................... 125g
  • un pahar de apa...........................................  .200-250g
  • un pahar de vin......................................................  90g
  • o ceasca de cafea neagra........................................ 60g
  • o farfurie adanca de supa ................................... 300ml
  • un polonic mare de supa  ....................................400ml
  • un polonic mic ......................................................80ml
  • un cartof cat un ou  ......................... ................. 50-60g
  • un cub  de  zahar........................................................6g.
  • o chilla................................................................40-60g
  • o chfla mare...................................................100-120 g   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu