marți, 27 ianuarie 2015

Pagina 9.

      FRUCTELE consumate in tara noastra sunt;pere, mere,piersici caise,visine ,ciresa ,gutui,,zarzare, prune, struguri,capsuni, fragi, zmeura,coacaze,mure, afine,coarne, nuci,alune,etc Un mijloc de conservare,in afara,celor folosite in industria conservelor,este magiunul si marmelada ,in special pentru mere,pere si prune.Dintre fructele importate si consumate mai ales iarna amintim:maslinele     smochinele,stafidele,portocalele,mandarinele,grepfruiturile,bananele,,nautul,lamaia,etc.                              BAUTURILE ALCOLICE cele mai folosite sunt;rachiul,vinul,berea,Consumul de bere este in crestere,iar cel de rachiu in scadere fata de tendinta manifestata inainte de razboi.Diversificarea industriei alimentare este in continua crestere,mai ales a preparatelor culinare ambalate,congelate si     refrigerate.Dezvoltarea tehnologiilor a dus la aparitia adjuvantilor alimentari si a concentratelor care au patruns pe piata romaneasca,avand o calitate deosebita,aceea de a imbunatatii gustul preparatelor, si nu in ultimul rand de a usura munca in bucatarie                

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu