marți, 27 ianuarie 2015

CAPITOLUL III PREPARATE CULINARE DIN TARA NOASTRA Pagina .13.

                       CONSIDERATII  GENERALE
     
            Aperitive(gustari)
 
      Nota.Cantitatile indicate in retetele care sunt cuprinse  in indreptar  sunt socotite  pentru patru persoane(fac  exceptie  aperitivele ,preparatele care au nevoie  de cantitati mari de materii prime ca;gasca cu castane,gaina umpluta, iepure delicios etc)                                                                                                                            
       La prepararea  aperitivelor  trebuie sa se tina seama  ca acestea  sa  nu contina  aceleasi componente folosite  la pregatirea meniurilor ce se servesc ulterior.
       Aperitivele se servesc reci sau calde,la inceputul meselor.Ele  se  prepara  ceva  mai picante la gust,cu scopul de a stimula pofta de mancare,La unele  mese se obisnuieste   sa se serveasca aperitive  in loc de supe sau borsuri.In acest caz  se prepara cateva feluri de aperitive ,mai putin cantitativ,gustoase si frumos ornate.Aperitivele sunt de doua feluri;unele preparate cu sos,iar altele fara sos,de forma mai mica care se pot
consuma dintr-o singura imbucatura. Dintre aperitivele cele mai obisnuite si mai usor de preparat sunt tartinele si gustarile la scobitoare.
        Se mai pot prepara si aperitive combinate,compuse  din  mai  multe feluri  taiate  in bucati sau in felioare mici aranjate pe farfurioare sau pe platouri.                                                                                                        

       Sandvisuri
        Sandvisurile se pregatesc ca o gustare  sau ca  o hrana  ce se ia la pachet la serviciu ,scoala sau pentru drum in excursii.
         Sandvisurile  se   compun  din  doua  felii  de  paine  (franzela)  sau  chifle  taiate  in doua, care se ung cu unt atunci cand intre ele se pun  alimente  uscate ca branza telemea  sau cascacal  ,mezeluri e.t.c  In cazul in care  se ung cu vreo pasta,ele nu se mai ung cu unt

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu