CONSIDERATII GENERALE
Aperitive(gustari)
Nota.Cantitatile indicate in retetele care sunt cuprinse in indreptar sunt socotite pentru patru persoane(fac exceptie aperitivele ,preparatele care au nevoie de cantitati mari de materii prime ca;gasca cu castane,gaina umpluta, iepure delicios etc)
La prepararea aperitivelor trebuie sa se tina seama ca acestea sa nu contina aceleasi componente folosite la pregatirea meniurilor ce se servesc ulterior.
Aperitivele se servesc reci sau calde,la inceputul meselor.Ele se prepara ceva mai picante la gust,cu scopul de a stimula pofta de mancare,La unele mese se obisnuieste sa se serveasca aperitive in loc de supe sau borsuri.In acest caz se prepara cateva feluri de aperitive ,mai putin cantitativ,gustoase si frumos ornate.Aperitivele sunt de doua feluri;unele preparate cu sos,iar altele fara sos,de forma mai mica care se pot
consuma dintr-o singura imbucatura. Dintre aperitivele cele mai obisnuite si mai usor de preparat sunt tartinele si gustarile la scobitoare.
Se mai pot prepara si aperitive combinate,compuse din mai multe feluri taiate in bucati sau in felioare mici aranjate pe farfurioare sau pe platouri.
Sandvisuri
Sandvisurile se pregatesc ca o gustare sau ca o hrana ce se ia la pachet la serviciu ,scoala sau pentru drum in excursii.
Sandvisurile se compun din doua felii de paine (franzela) sau chifle taiate in doua, care se ung cu unt atunci cand intre ele se pun alimente uscate ca branza telemea sau cascacal ,mezeluri e.t.c In cazul in care se ung cu vreo pasta,ele nu se mai ung cu unt
Aperitive(gustari)
Nota.Cantitatile indicate in retetele care sunt cuprinse in indreptar sunt socotite pentru patru persoane(fac exceptie aperitivele ,preparatele care au nevoie de cantitati mari de materii prime ca;gasca cu castane,gaina umpluta, iepure delicios etc)
La prepararea aperitivelor trebuie sa se tina seama ca acestea sa nu contina aceleasi componente folosite la pregatirea meniurilor ce se servesc ulterior.
Aperitivele se servesc reci sau calde,la inceputul meselor.Ele se prepara ceva mai picante la gust,cu scopul de a stimula pofta de mancare,La unele mese se obisnuieste sa se serveasca aperitive in loc de supe sau borsuri.In acest caz se prepara cateva feluri de aperitive ,mai putin cantitativ,gustoase si frumos ornate.Aperitivele sunt de doua feluri;unele preparate cu sos,iar altele fara sos,de forma mai mica care se pot
consuma dintr-o singura imbucatura. Dintre aperitivele cele mai obisnuite si mai usor de preparat sunt tartinele si gustarile la scobitoare.
Se mai pot prepara si aperitive combinate,compuse din mai multe feluri taiate in bucati sau in felioare mici aranjate pe farfurioare sau pe platouri.
Sandvisuri
Sandvisurile se pregatesc ca o gustare sau ca o hrana ce se ia la pachet la serviciu ,scoala sau pentru drum in excursii.
Sandvisurile se compun din doua felii de paine (franzela) sau chifle taiate in doua, care se ung cu unt atunci cand intre ele se pun alimente uscate ca branza telemea sau cascacal ,mezeluri e.t.c In cazul in care se ung cu vreo pasta,ele nu se mai ung cu unt
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu