a-2Supe din oase de vaca.Se prepara ca la pct.a-1,cu deosebirea ca oasele se oparesc,punandu-se intr-o oala cu apa la foc cat mai tare.Oparirea trebuie facuta repede,deoarece daca oasele stau mai mult timp in apa sepierde din taria supei si din grasime.Dupa ce s-au oparit,se se spala oala si se pune apa la fiert,dupa primul clocot,se spumuieste,se adauga o parte din oase,se acopera cu un capac,pentru ca supa sa nu scada prea mult,totusi trebuie lasata o mica deschizatura intr-o parte,pe unde trebuie sa iasa abur,altfel supa iese albicioasa.Se lasa sa fiarba la foc potrivit3-4 ore,in clocote mici,Dupa 2 ore de fierbere se adauga legumele,iar inainte de strecurare supa se potriveste cu sare.Se serveste cu diverse garnituri sau poate fi folosita la prepararea altor supe sau sosuri si mincaruri.
b)Supe de legume.Legumele se fierb in general in1-2 l apa.Legumele curatate si spalate se pun in apa rece.Se fierb acoperit,iar sarea(o jumatate de lingurinta),se pune dupa ce a inceput sa clocoteasca supa.nu insa toata deodata,ci numai jumatate,iar restul cand supa este gata,deoare ce prin fierbere lichidul scade si supa ar putea iesi prea sarata.
b-1.Supa de cartofi cu cascaval ras.Materii prime ;1kg cartofi,doua cepe,60g unt,100g cascaval
sare,crutoane.
Tehnica prepararii:cepele taiate marunt se inabusa cu untul intr-o oala si se amesteca mereu pana se inmoaie.Se adauga cartofi curatati si spalati .Cand cartofii au fiert se trece totul prin sita,
indesand bine cu lingura de lemn.Daca zeama este mai groasa decat smantina,se subtiaza cu apa clocotita,apoi se adauga cascavalul.Se lasa sa mai dea cateva clocote ,se potriveste de sare si se
serveste cu crutoane de paine alba
b-2 Supa de chimenMaterii prime; 1lingura de chimen.1 ceapa,1morcov,o radacina de patrunjel
o radacina de pastarnac,4cartofi,50g unt,sare,crutoane.
Tehnica prepararii;Se fierb in 2l de apa zaraavaturile impreuna cu chimenul si sarea,Cand legumele au fiert,se strecoara prin sita.Se adauga untul si se serveste supa cu crutoane.
b-3 Supa de ciuperci.Materii prime 250g ciuperci,50g unt ,o ceapa,100g smantana,o lingura faina patrunjel ,sare,piper.
Tehnica prepararii:Se inabusa 10 min ciupercile taiate felii subtiri,cu ceapa intreaga si untul.Se presara faina si se adauga cca1l de apa (sau zeama de oase),sare,piper si patrunjel verde.Se lasa sa fiarba la foc domol cca o ora,dupa care se scoate ceapa.Se serveste dreasa cu smantana.
c)Supe creme
b)Supe de legume.Legumele se fierb in general in1-2 l apa.Legumele curatate si spalate se pun in apa rece.Se fierb acoperit,iar sarea(o jumatate de lingurinta),se pune dupa ce a inceput sa clocoteasca supa.nu insa toata deodata,ci numai jumatate,iar restul cand supa este gata,deoare ce prin fierbere lichidul scade si supa ar putea iesi prea sarata.
b-1.Supa de cartofi cu cascaval ras.Materii prime ;1kg cartofi,doua cepe,60g unt,100g cascaval
sare,crutoane.
Tehnica prepararii:cepele taiate marunt se inabusa cu untul intr-o oala si se amesteca mereu pana se inmoaie.Se adauga cartofi curatati si spalati .Cand cartofii au fiert se trece totul prin sita,
indesand bine cu lingura de lemn.Daca zeama este mai groasa decat smantina,se subtiaza cu apa clocotita,apoi se adauga cascavalul.Se lasa sa mai dea cateva clocote ,se potriveste de sare si se
serveste cu crutoane de paine alba
b-2 Supa de chimenMaterii prime; 1lingura de chimen.1 ceapa,1morcov,o radacina de patrunjel
o radacina de pastarnac,4cartofi,50g unt,sare,crutoane.
Tehnica prepararii;Se fierb in 2l de apa zaraavaturile impreuna cu chimenul si sarea,Cand legumele au fiert,se strecoara prin sita.Se adauga untul si se serveste supa cu crutoane.
b-3 Supa de ciuperci.Materii prime 250g ciuperci,50g unt ,o ceapa,100g smantana,o lingura faina patrunjel ,sare,piper.
Tehnica prepararii:Se inabusa 10 min ciupercile taiate felii subtiri,cu ceapa intreaga si untul.Se presara faina si se adauga cca1l de apa (sau zeama de oase),sare,piper si patrunjel verde.Se lasa sa fiarba la foc domol cca o ora,dupa care se scoate ceapa.Se serveste dreasa cu smantana.
c)Supe creme
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu