vineri, 30 ianuarie 2015

Pagina.22.

             Tartina  cu pasta  de   oua:
       
        Franzela,3-4 oua fierte tari,100 g unt,doua lingurite de mustar,piper pisat si sare.
   
             Tehnica  prepararii:galbenusurile fierte se dau prin sita si se freaca cu untul spumos,adaugandu-se mustar,piper pisat sare,dupa gust.Cu pasta obtinuta se ung felii de franzela,iar din albusurile ramase se taie bucati in forma de  semiluna cu care se decoreaza tartinele.


           Tartine calde:
       Tartinele calde  se prepara din chifle,carora li se taie putin coaja din partea de sus,daca aceasta este prea tare ,iar coaja de deasupra se taie in asa fel incat jumatatea respectiva sa  aiba stabilitate.Chifle pentru tartine calde se prajesc in unt sau in ulei si se pastreaza in asa fel  incat atunci  cand sunt servite  sa fie calde.

           Tartine gratinate cu cascaval
       6 chifle,60g unt,160g cascaval ras pe razatoarea mica.

            Tehnica prepararii;se taie chiflele in doua,se ung cu unt,iar deasupra se incarca cu cascaval ras,cat mai cu varf.Se introduc apoi la cuptor(bine incins) sau la aparat cu microunde,cateva minute,
pana incepe sa se topeasca putin cascavalul. Se servesc imediat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu