vineri, 30 ianuarie 2015

Pagina 25.

   
           Supe                                                                                                                                                     
a-1 Supa de carne  Materii prime;1kg carne,3l apa,0,250-0,300kg zarzavat de supa (morcov telina,radacina de patrunjel,partea alba de la praz,o ceapa impanata cu un bob de cuisoare) sare, boabe de piper,       
         
        Tehnica prepararii:din carnea de vaca se obtine cea mai buna supa,Carnea de vitel se intrebuinteaza  mai mult pentru supa de regim.Pentru supa de pasare se intrebuinteaza numai gaini batrane,care au carnea gustoasa,Cele  mai indicate bucati de carne de vaca pentru a obtine o supa buna sunt;partea de la coada,pulpa cu un os cu maduva,pieptul,care are oase poroase si o carne gustoasa.Rasolul alb este cea mai buna bucata, dand o supa limpede si gustoasa.Carnea de supa se sterge cu o carpa umeda ,curata sau se spala ,Se scoate carnea dupa oase,dandu-i-se o forma cat mai frumoasa.Se pune la fiert cu apa rece,oasele ramanand pe fundul oalei.Albuminele din carne,dizolvate treptat in apa rece,se coaguleaza pe masura ce apa se incalzeste,ridicandu-se la suprafata sub forma de spuma Supa trebuie fiarta incet,cu cat fierbe mai incet,cu atat se ridica mai multa spuma.,si ea trebuie sa fie limpede.dupa ce se curata de spuma ,se adauga zarzavatul curatat si spalat.Se poate pune zarzavat si in cantitate mai mare,dupa gust ,Supa trebuie sa fiarba incet,3-4 ore,la foc potrivit,se adauga piper si sare.Dupa ce a fiert,supa se strecoara,,carnea din supa se serveste ca rasol cu diferite sosuri si legume fierte.

                            

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu