Editarea acestei carti vine in sprijinul celor interesati a se califica in domeniul gastronomiei
precum si in specializarea bucatarilor existenti in acest domeniu.
In zilele noastre,poate mai mult ca altadata,oamenii doresc informatii despre alimentatie,
pentru a-si proteja sanatatea in conditii deosebite ca;ostilitatea.epuizarea.obezitatea,agresivitatea
la volan,etc
Dar ce este gastronomia?
Majoritatea alimentelor folosite de om in alimentatie nu sunt consumate ca atare,ci dupa o prelucrare prealabila,care are ca rezultat cresterea digestibilitatii acestora.
Preocuparea pentru realizarea de preparate cat mai gustoase si mai atragatoare a fost permanenta
din cele mai vechi timpuri de catre grupuri de indivizi cu talent inascut sau educati pentru aceasta
activitate.
A luat astfel nastere gastronomia,care este arta de a prepara mancaruri alese si gustoase si insusirea de ale aprecia valoarea.
Nutritia are posibilitatea sa intervina pozitiv datorita a doua insusiri.de baza a omului;variabilitatea
si adaptabilitatea
Simplificarea alimentatiei si adaptarea ei corecta la nevoile nutritionale ale omului raman preocuperi permanente si in viitor.
Va trebui ca alimentele pe care le vom intrebuinta in viitor sa fie cat mai aproape de norme stiintifice si rational stabilite,pastrandu-le aspectul si gustul preferat de individ.
Prin" simplificare"vom intelege alimentatia echilibrata nutritiv si cat mai simplu pregatita culinar.
precum si in specializarea bucatarilor existenti in acest domeniu.
In zilele noastre,poate mai mult ca altadata,oamenii doresc informatii despre alimentatie,
pentru a-si proteja sanatatea in conditii deosebite ca;ostilitatea.epuizarea.obezitatea,agresivitatea
la volan,etc
Dar ce este gastronomia?
Majoritatea alimentelor folosite de om in alimentatie nu sunt consumate ca atare,ci dupa o prelucrare prealabila,care are ca rezultat cresterea digestibilitatii acestora.
Preocuparea pentru realizarea de preparate cat mai gustoase si mai atragatoare a fost permanenta
din cele mai vechi timpuri de catre grupuri de indivizi cu talent inascut sau educati pentru aceasta
activitate.
A luat astfel nastere gastronomia,care este arta de a prepara mancaruri alese si gustoase si insusirea de ale aprecia valoarea.
Nutritia are posibilitatea sa intervina pozitiv datorita a doua insusiri.de baza a omului;variabilitatea
si adaptabilitatea
Simplificarea alimentatiei si adaptarea ei corecta la nevoile nutritionale ale omului raman preocuperi permanente si in viitor.
Va trebui ca alimentele pe care le vom intrebuinta in viitor sa fie cat mai aproape de norme stiintifice si rational stabilite,pastrandu-le aspectul si gustul preferat de individ.
Prin" simplificare"vom intelege alimentatia echilibrata nutritiv si cat mai simplu pregatita culinar.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu